Mađarice imaju posebnu caku za pripremu prženica: Od sada ćete ih i vi ovako spremati - uvek ispadnu sočne i meke
Prženice, Foto: Jela Jelena Petrović

DOMAĆINSKE!

Mađarice imaju posebnu caku za pripremu prženica: Od sada ćete ih i vi ovako spremati - uvek ispadnu sočne i meke

Mađarski recept je nešto malo komplikovaniji ali je zato duplo sočniji

Objavljeno:

Prženice su klasičan doručak uz koji smo mnogi odrasli. Mađarski recept je nešto malo komplikovaniji ali je zato duplo sočniji.

Kada pomislimo na brze i ukusne obroke, prženice su obično na vrhu liste. Međutim, mađarske prženice donose sa sobom poseban šarm i bogatstvo ukusa koje klasične verzije jednostavno ne mogu da pariraju. Njihova tekstura je hrskava spolja, dok iznutra ostaju mekane i sočne, zahvaljujući bogatom punjenju.

Zašto su mađarske prženice lepše od klasičnih?

Mađarske prženice se odlikuju svojom kombinacijom sastojaka koji pružaju jedinstvenu harmoniju ukusa. Umesto običnog hleba, koristi se topivi sir, koji se prilikom prženja savršeno istopi, stvarajući sočnu i kremastu unutrašnjost. Ovaj dodatak daje prženicama bogatstvo koje ih izdvaja od klasičnih recepata.

Osim toga, priprema je jednostavna i brza, što ih čini savršenim rešenjem za doručak, užinu ili večeru. U nastavku je recept za mađarske prženice koje će zasigurno osvojiti vaša srca.

Doručak, Prženice
foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

- 10 kriški topivog sira - 300 g izrendanog topivog sira - 300 ml mleka - 100 g brašna - 4 jaja - Ulje za prženje

Priprema:

1. Priprema smese: U velikoj posudi, umutite jaja, pa dodajte mleko i dobro promešajte. Zatim, postepeno dodajte brašno i izrendan topivi sir, mešajući dok ne dobijete glatku smesu.

2. Zagrevanje ulja: U tiganju zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Pazite da ne bude previše vruće kako ne bi došlo do prebrzog prženja spolja dok unutrašnjost ostane sirova.

3. Prženje: U smesu dodajte kriške topivog sira i lagano mešajte. Zatim, pomoću kašike, sipajte smesu u zagrijano ulje, formirajući male palačinke. Pržite ih 2-3 minuta sa svake strane, ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

4. Serviranje: Kada su prženice gotove, izvadite ih na papirni ubrus da se ocede od viška ulja. Poslužite tople, uz dodatak kisele pavlake ili umaka po izboru.

Mađarske prženice su idealne za sve koji traže nešto novo i ukusno. Njihova bogata aroma i hrskava tekstura učiniće svaki zalogaj nezaboravnim. Savršene su za deljenje sa porodicom i prijateljima, a sigurno će postati omiljeni recept u vašem domu. Probajte ih i uživajte u ovim malim, ukusnim delikatesama!

Bonus video:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/srbijadanas/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.